ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTINR Hallå där! Mertil Melin

Stockholm · 31 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där Mertil Melin, hovstallmästare på Hovstallet, som är ansvarig för kortegen som går längs Strandvägen i Stockholm om morgnarna då och då. Varför är hästarna ute mitt i rusningstrafiken och fingår? – En häst ska arbeta för att må bra. Det här är en del av hästens träning. Ibland är vi ute som ryttare och ibland är vi ute som kuskar.

Men måste ni vara ute mitt i rusningen, finns det ingen annan tid eller plats som passar bättre? – Det är inte bara det att hästarna måste röra sig fysiskt. De måste även träna för att kunna prestera bra när vi har statschefer här på statsbesök. Träningen måste ske i trafik för att det ska vara som det är då vi de tillfällena. Just nu tränar vi inför torsdag då vi ska köra de tillträdande ambassadörerna från Spanien, Estland, Sydafrika och Angola.

Men skulle ni inte kunna använda bussfilen så ni inte stoppar upp trafiken? – Det är Länsstyrelsen som beslutar om tillstånd för det. Men jag tror inte att det vore säkert med tanke på hastigheten på bussarna.

Det finns säkert ett antal arga bilister som tycker man borde smörgåspålägg av hästarna och låta kungligheterna åka bil istället, vad säger du om det? – Vi bedriver en kulturupprättande verksamhet som det vi borde ha både tid och råd att ägna oss åt. Dessutom visar vi att hästen klarar sig bra även i en urbaniserad miljö. Jag kan förstå att vissa blir irriterade på morgontrafiken. Men med tanke på att vår kortege bara tar tre minuter håller jag inte med om att det kan vara vi som är det största hindret.

Johanna Ohlson

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro