ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTINR Hallå där

Stockholm · 19 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där Anders Öhlin, gymnasiechef på Aranäsgymnasiet, en skola som nu fått serveringstillstånd.

Ni måste vara den första skolan i Sverige som har tillstånd att servera alkohol? – Njae, det vet jag inte. Men egentligen är det inte skolan som har tillståndet. Det är en integrerad verksamhet i våra lokaler. Vi använder teaterns lokaler mellan klockan 8 och 17. På kvällen är det teaterverksamhet och det är till det som det får serveras vin.

Så ni har inte bytt ut mjölken i skolmatsalen mot starkare drycker? – Nej, verkligen inte. Vi har ett fullständigt alkoholförbud på skolan.

Så man kan inte ta sig ett glas vin för att göra mattelektionen lite roligare? – Nej. Det ska definitivt inte serveras alkohol till eleverna.

Men är de välkomna till baren på skolan när det är föreställning på kvällstid? – Ja, de är välkomna precis som alla andra. Men om det uppstår tveksamheter om ålder i baren kommer de att kräva legitimation. Och är det evenemang riktat till ungdomar i första hand kommer det inte att serveras någon alkohol.

Johanna Ohlson

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro