ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gotinr: Hallå där…

Stockholm Per-Johan Thörn · 8 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

…Daniel Larsson, 18, från Vänersborg som ska cykla över hela USA i protest mot att han som diabetiker inte får göra lumpen. I sommar cyklar han från Los Angeles eller San Diego till New York, en tur som han beräknar ska ta två månader.

Du vill väldigt gärna göra lumpen va? – När jag mönstrade sa de bara att jag kunde åka hem eftersom jag hade diabetes. Jag måste bevisa att en diabetiker kan göra allt.

Hur förbereder du din bak för påfrestningarna? – Jag vet inte riktigt hur det ska gå. Jag försöker cykla så mycket det går, men jag tävlingscyklar inte. Jag är rädd att det kommer att göra väldigt ont…

Hur många liter vatten räknar du med att dricka? – Det är ju ganska varmt när man till exempel åker genom öknen i Nevada. Jag får nog räkna med ungefär tio liter per dag.

Tror du att det här kommer få Pliktverket att tänka om? – Pliktverket tror jag inte kommer att ändra sig, men budskapet är att diabetes inte är ett hinder för det man vill göra.

På www.kontinentcyklisten.se kan du följa Daniel Larssons förberedelser.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Per-Johan Thörn
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro