ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTINR: Hallå där…

Stockholm Christian Egefur · 21 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Federley (c), som blev nekad att köpa salladsbaren Wild n´ Fresh i Göteborg. Köpet skulle ske tillsammans med PR-konsulten Dominika Perczynski för att ”värna om personalens rätt att inte underkasta sig ett kollektivavtal”.

Vi har spånat lite på andra idéer här. Vad sägs om en falafelvagn på Kungstorget? Då slipper du inte bara kollektivavtal, utan även lokal. – Jag vill nog ha en lokal så folk kan sitta ner och äta lunch. Dessutom är det ju inte jag utan personalen som ska slippa kollektivavtalet.

Ombudsmannen för Hotel och Restaurang uppmanar dig att istället köpa paret Garakoeis restaurang. De utsågs till årets svenskar för sitt mod att motstå påtryckningar från kriminella gäng. – Jaha. Jag har inte sett att de uppmanar om det, men alla restauranger är av intresse.

Frenshise? Eric Schlosser tipsar i boken Snabbmatslandet om hur McDonalds och andra jättar gjorde för att personalen inte skulle underkasta sig kollektivavtal. Är det något för dig? – Det kan det mycket väl vara. Både jag och Dominika vill göra det till en kedja. Saken är ju också att vi vill ha ett bättre avtal än kollektivavtalet.

Du är inte sugen på någon annan bransch då? ”Federleys bussiga bygglag” eller ”Fredriks fria snickare”. Kunde det vara något? – Toppen båda två. Jag och Dominika kanske skulle starta popband istället?

Vad skulle det kunna heta? ¬– Hmm. Federley feautering Peczynski kanske…

FAKTA: Salladsbaren Wild n´Fresh har fått stor uppmärksamhet på grund av att ägarinnan inte ville teckna något kollektivavtal, och att Hotell och Restaurangfacket då satte upp blockad mot den.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Christian Egefur
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro