ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTINR - Hallå Gnagets vänner

Stockholm Susanna Mattsson · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där Per Bolund, miljöpartiet, som tillsammans med partikollegan Mehmet Kaplan startar Gnagets vänner i riksdagen.

Så ni tänker börja stödja miljöförstörande verksamhet i miljöpartiet nu? – Jaha, du ser Gnaget som miljöförstörande.

Med tanke på er partitillhörighet kan man ju lätt förledas att tro att det handlar om gnag, alltså insektsskador på träd. – Vi är ju i och för sig för biologisk mångfald och där har ju även insekterna sin plats. Men det här handlar om betydligt mer ofarliga gnagare, AIK.

Men har inte de en vanlig fanclub som ni kan gå med i? – Tanken är att det ska vara en möjlighet för riksdagsledamöter att ses och prata Gnaget-frågor och diskutera idrottspolitik. Kanske gå på matcher tillsammans.

Så Black Army var aldrig ett alternativ? – Nej, jag är lite skeptisk till att stå på ståplatsläktaren, främst efter den senaste tidens händelser. Jag tror på en lite mer civiliserad idrottsdyrkan.

Ni säger att ni vill bryta Djurgårdsdominansen i Rosenbad. – I regeringen finns det några uttalade Djurgårdare, bland annat Fredrik Reinfeldt, som ju till och med tränat med Djurgården som 40-årspresent. Man blir ju lite orolig över att Djurgården tar över helt i de högre politiska organen.

BILD på Per fixas av bildred.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro