ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTINRIKES: Polisman frias för koppleri

Stockholm Daniel Olsson · 19 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 40-årig polisman som åtalats för koppleri vid Göteborgs tingsrätt friades igår från anklagelser Men tingsrätten var inte enig i sin dom. Chefsrådmannen ville fälla polismannen.

Polismannen, som tidigare arbetat i en specialgrupp inom polisen som ska motverka prostitution, hade ett förhållande med en prostituerad kvinn. Enligt åklagaren hade kvinnan tagit hem sexkunder till mannens bostad och han ska även ha kört henne till sexköpare och tagit emot eller delar av betalningen. Polismannen har å sin sida hävdat att kvinnan anmält honom som hämnd för att han inte vill gifta sig med henne. Han säger att han inte känt till att kvinnan fortsatt prostituera sig under deras relation. Tingsrätten skriver i sin dom att polismannen ofta svarat undvikande och hänvisat till att han inte minns, att hans förnekande inte är övertygande men att mycket trots allt står ord mot ord. Chefsrådmannen, som vill döma polismannen till villkorlig dom, menar att polismannen genom sitt yrke borde ha insett att kvinnan var kvar i prostitution under deras tid tillsammans. Att tingsrätten var oenig talar starkt för att det blir en fortsättning i hovrätten

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro