ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTNOJ – Bhopa tar adjö – Oh my God!” blir teaterns sista föreställning

Stockholm Susanna Mattsson · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Efter tio på den fria teaterscenen i Göteborg tar Teater Bhopa ett storstilat farväl med föreställningen ”Oh my God!”. Regissören Filippa Pierrou har mixat konstformer och blandar ett filmiskt formspråk med koreografi och traditionell teater till musik skriven av Soundtrack of our lives-medlemmen Ian Persson. Resultatet blir ett svårgripbart experiment med tre kvinnliga karaktärer i centrum. – Någonstans handlar det om att våga. Det finns en rädsla både inom en själv och utifrån för att våga sticka ut, att gå sin egen väg. Det är svårare än vad man tror, säger Filippa Pierrou. Och på det sättet är ”Oh my God!” en typisk Bhopa-föreställning. Redan med sin första uppsättning ”Det gudomliga kriget” visade teatern prov på vad som sedan dess blivit dess signum. Ett mod och en lek med formen som gång på gång överraskat publiken har gjort att Bhopa har kommit att ses som en av förnyarna på Göteborgs kulturscen. Men efter den här spelperioden lägger teatern ned verksamheten. Beslutet växte fram efter att såväl Statens Kulturråd och Göteborgs kulturförvaltning beslutade att sänka bidragen. – Teater är en kollektiv konstform som kräver mycket människor och vi vill inte ge avkall på vare sig scenrummet eller visionerna, säger Birte Niederhaus som spelar en av rollerna i ”Oh my God!” och var med och grundade Bhopa för tio år sedan. Resultatet blir att göteborgarna blir en teaterscen fattigare. Men inte riktigt än. Bhopas sista uppsättning har premiär i morgon och spelas till slutet av maj.

FAKTA: ”Oh my God!” på Teater Bhopa Premiär: 21 april I rollerna: Birte Niederhaus, Karin Stigsdotter, Anna Ulén. Regi: Filippa Pierrou. Musik: Ian Persson.

BILDtext: I Teater Bhopas "Oh my God!" kastas åskådaren mellan scenerna på ett sätt som är ovanligt för traditionell teater.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro