ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTNOJ – Glatt nordiskt vemod är melodin för Audrey

Stockholm Susanna Mattsson · 12 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Deras musik har jämförts med Sigur Rós, Björk och Karin Dreijer från The Knife. Och de har turnerat med José González. Men själva tycker Audrey tycker att de har ganska lite gemensamt med ovanstående artister. – Men visst finns det en nordisk känsla i vår musik som hörs hos både Björk och Sigur Rós, säger gitarristen Victoria Skoglund som tillsammans med Anna Tomlin, Emelie Molin och Rebecka Kristiansson utgör bandet. I kväll har de med kort varsel fått hoppa in och spela på Frihamnspiren i Göteborg efter att amerikanska Scissors for lefty plötsligt ställt in sin spelning. – Festivalspelningar är speciella, det kan vara allt från jättemycket folk till en person som tittar så man får anpassa setet. Men det kommer att bli jättekul, vi är allihop jättemycket i Göteborg och har våra familjer i närheten, så det blir lite på hemmaplan. Audrey bildades 2002 i Henån i Orusts kommun. I våras släppte de sin debutplatta ”Visible forms”. Närheten till naturen går att spåra i musiken, som skulle kategoriseras som stämningsfyllt melankolisk. Victoria Skoglund håller inte med. – Det är ganska stark musik som vilar mycket på harmonier och känslor. Stämningsmusik kan man kanske säga, men för mig är den väldigt glad, även om många säger att det är musik de lyssnar på ensamma sent på natten. Debutalbumet har fått fina recensioner i såväl Sverige som England där det nyligen släpptes. Lite ovanligt är att samtliga medlemmar står för sången på skivan. –Vi har byggt upp bandet utan hierarki och vi har ingen självklar frontperson. Alla tycker om att sjunga och vissa låtar kanske passar en eller annan röst bättre. Vi har alltid gjort vad som känns bra för stunden och det är det som driver oss än i dag.

FAKTA: Detta är Audrey Victoria Skoglund: gitarr, sång Anna Tomlin: trummor, piano, sång Rebecka Kristiansson: bas, sång Emelie Molin: cello, piano, sång

Spelar på Frihamnspiren i Göteborg i kväll i samband med EM-Festen.

BILD: Håller på att råddas av bildred. Annars finns Victoria på tfn: 0736-811980

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro