ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTNOJ - Hallå där

Stockholm Susanna Mattsson · 29 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är Popkollo för något? – Ett musikläger för tjejer mellan 12 och 16 år. Idén kommer ursprungligen från Hultsfred. Det var Marit Bergman som startade det för snart fyra år sedan eftersom hon tyckte att det fanns för få kvinnor i musikvärlden. Det här är ett sätt att kunna få dem att öka.

Vad får man göra? – Det kommer att bli handledda repningar och olika workshops som etablerade kvinnliga artister kommer att hålla i där man kan fördjupa sig i ett visst instrument eller sång. Sedan kommer vi att bada, leka och göra utflykter som på ett vanligt kollo.

Varför finns det så få tjejer inom popen? – Det har ansetts som ett manligt område. Det har förknippats med teknik som är manligt kodat på något sätt. Men nu kommer det fler och fler kvinnliga artister. Det är bra.

Du är sångare och gitarrist i The Sorayas. När började du själv spela? – Vi var ganska gamla, runt 20. Men jag tror att vi hade börjat tidigare om vi hade haft chansen

BILD: På Annika har tagits fram av bildred.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro