ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTNOJ: Melanie C dansar igen - Men på nya albumet visar hon en softare sida

Stockholm Susanna Mattsson · 30 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I videon till nya Englands-singeln ”I want candy” ses albumaktuella Melanie C dansa för första gången sedan tiden i Spice Girls. Men i övrigt är det milsvidd skillnad mellan ”Sporty spice” och dagens Melanie som när hon inte jobbar helst hänger i stugan på landet med vänner och går långa promenader. – Jag älskar att var över 30, det är fantastisk period, framför allt för kvinnor, tror jag. Man accepterar sig själv och sin kropp, behöver inte bevisa så mycket längre, säger Melanie C. Nya soloskivan ”This time” skulle nog också kunna kallas ”mogen”. Det är en lugnare, mer renodlad popplatta än föregångaren ”Beautiful intentions”. – Min förra skiva var mer rockig i stilen. Jag ville dra ned på tempot, göra något lite vackrare och mer melodiskt. Det visar en lite mjukare sida av Melanie C. Albumet är det andra som hon ger ut på egna bolaget Red Girl records och med åren har hon kommit att ta allt större kontroll över den egna karriären. – Ska man göra misstag är det bättre att göra sina egna än andras, haha. Spice Girls var en fantastisk plantskola när det gällde att lära sig musikindustrin, men när jag blev soloartist kände jag mig ändå som en fågel släppt ur en bur. Så det ligger ingen sanning i ryktet om en återförening med Spice Girls? – Pressen surrar av rykten, och visst, vi har pratat om att någon gång kanske göra någon enstaka välgörenhetsgala ihop. Men det blir inget nytt material eller turnerande. Melanie C är den av ex-spicearna som lyckats bäst med sin solokarriär. men under de sista åren med supergruppen led hon av depressioner och ätstörningar. I dag mår hon mycket bättre. – Det var en så hektisk tid och jag tog inte hand om mig själv. När jag ser tillbaka på det i dag känns mycket väldigt diffust. Till slut var jag tvungen att söka hjälp. Idag är jag stolt över att ha tagit itu med problemen.

BILDTEXT: Melanie C gillar Sverige ”Engelsmännen och svenskarna har samma humor.” I veckan släpper hon ny skiva och på söndag uppträder hon i Bingolotto.

CITATFÖRSLAG: ”Jag kände mig alltid begränsad av den koreograferade dansen med Spice Girls, men den här gången kändes det rätt så jag snörde på mig dansskorna igen”.

Namn: Melanie Chisholm Ålder: 33. Bor: London. Familj: Pojkvän sedan fem år. ”Jag ser fram emot att skaffa barn framöver, men jag är inte redo riktigt ännu.” Aktuell: Med nya skivan ”This Time” som släpps den 4 april. Uppträder i Bingolotto den 8 april. Lyssnar gärna på: Amy Winehouse, Lily Allen, Maxîmo Park, Kasabian. Om de andra i Spice Girls: Vi håller kontakten. Jag tror att vi alltid kommer att göra det. Vi har upplevt så mycket ihop.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro