ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTNOJ - Nöjespanelen Vecka 21:

Stockholm Susanna Mattsson · 24 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Panelen: Panelen: Panelen: Monika Svensson, 34. Alias DJ Demonika, diskjockey, kulturjournalist och dj-lärare. Victor Alm, 30. Inredningsariktekt och en av killarna bakom krogen Uppåt Framåt. Josephine Olausson, 30, sjunger och spelar keyboard i Love is All. Journalist på Nöjesguiden.

Veckans frågor: 1. Sommarspelssäsongen är här. Boule, kubb eller brännboll? Vilket tycker du är bästa sättet att fördriva en picknickeftermiddag i Slottsskogen? 2. Johan Ajvide Lindqvist, mannen bakom succéskräckisen ”Låt den rätte komma in” släpper ny bok i dagarna. Varför har vampyrer och zombies blivit det nya svarta? 3. Programmen till årets festivaler börjar ta form på allvar. Vad skulle locka dig att packa tält och sovsäck för en helgs lerig musikupplevelse? 4. Området kring Andra Långgatan svämmar numera över av billiga ölhak. Vilken är din egen favorit i kvarteren och varför?

Monikas svar: 1. Obligatorisk sältittning - för två veckor sedan stannade en under vattnet hur länge som helst. Dog den?

2. Lustigt nog tillåter genren människan att vara människa, dvs. helt uppfylld av sin egen fortlevnad. Läs ”Historikern” av Elisabeth Kostova om du gillar vampyrhistorier.

3. Tält och lera går bort. Skall jobba för Manifest på Hultsfred, men bara om jag får bo i ett hus eller buss.

4. Trevligt klientel och bra musik är värt mer än några kronors vinst på ölinköpen. Jag går hellre till Kafe Japan, Uppåt Framåt och Klara om jag är sugen på öl.

Victors svar:

1. Självklart väljer jag boule, det är vad jag har lagt mina sommarkvällar på de senaste åren. Den innehåller allt; strategi, diskussioner och överläggningar, mätningar, ölpaus, cigaretter och klot. Allt som man kan önska sig av en riktig sport.

2. För att ”Låt den rätte komma in” är en jättebra bok. För mig har det alltid varit en stor skräck med blodsugare, särskilt varulvar sedan ett inslag i barnprogrammet ”Skrivklådan” som handlade om varulvar. Hu vad hemskt det var.

3. Ingen konsert i alla fall. Sist jag var på festival handlade det bara om att sitta i finkan, hamna i slagsmål och råka ut för äckliga lukter. Det enda som kan locka mig är semesterfestivalen i Gagnef. (Fin fotoshoppad bild från festivalen med palm och allt på: www.skankaloss.com)

4. Jag vågar inte vara på Andra Långgatan, sist jag var där blev jag filmad av Säpo, Jag tipsar istället om Friggagatans kronjuvel Het Amsterdammertje. Det är en billig utlandssemester och det är alltid intressanta människor där som man aldrig skulle träffa någon annanstans.

Josephines svar:

1. Eftersom jag är helt inne på baseball nuförtiden (ligger vaken och kollar Giants-matcher på nätet om nätterna) så tycker jag att man ska skaffa sig en handske och en boll och spela lite catch med någon man tycker om. Är man mer ambitiös så rekommenderar jag wiffleball, som är en variant på baseball, men anpassad för mindre ytor.

2. Jag har ingen aning, men jag gillar det inte alls. Vampyrer och zombies är så, så förutsägbart. Önskar att folk skulle bli mer färgglada, mer magiska trollkarlar och grejer.

3. Jag funderar fortfarande på att åka hela vägen till USA för att uppleva OS Mutantes på festival. Och om någon håla i Sverige skulle boka återförenade The Slits så skulle jag nog bli tvungen att åka dit. Med eller utan tält.

4. Min favorit är The Rover, men det är ju knappast billigt. Räknas Linnégatan? I sådana fall säger jag La Sombrita. Annars är Sejdeln kring kvart över ett på en tisdagsnatt alltid en spännande upplevelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro