ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTNOJ – NY VERS: Inte säkert att Carola kvalar” – Självsäker Lundstedt satsar på topp tre i Aten

Stockholm Susanna Mattsson · 15 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Lundstedt är en man med många järn i elden. När Carola för länge sedan landat i Aten var Andreas fortfarande kvar i Sverige för att marknadsföra nya solosingeln och spela i ”Saturday night fever” på Scandinavium i Göteborg. Men stressad? Inte en chans. – Nej, jag har hellre för mycket att göra än för lite. Man får hitta sina tillfällen att vara ledig, i dag har jag till exempel två timmar när jag får gå och shoppa. Det är min lilla belöning. Andreas Lundstedt har ställt upp i den svenska melodifestivalen fyra gånger. Två gånger solo och två gånger med Alcazar. När han äntligen tävlar i finalen gör han det för Schweiz, som en del av euromixgruppen Six4one. Låten ”If we all give a little” är en klassisk schlager i powerballadgenren som enligt Lundstedt själv borde ha stora chanser i finalen i Aten. –Men det beror samtidigt på vad publiken vill ha i år, ska det vara etno à la Ruslana eller en ballad. Jag hoppas att vi hamnar bland de tre bästa, men när jag står där är det klart jag tänker att vi ska vinna. Man måste ha det målet. Här hemma i Sverige har det dock talats mindre om din musik och mer om din nya fluffiga kalufs på sista tiden. – Jag får skylla mig själv. Det var jag som berättade om min hårtransplantation. Kvällstidningarna vill gärna ha något att skriva och jag tänkte ”någonting kul ska de väl få”. I Aten tävlar du mot Carola, som är en av dina gamla idoler. Räds du konkurrensen? – Vi vet ju inte ens om hon kommer att tävla ännu, det avgörs på torsdag. Här är vi ju säkra på att hon går vidare, ute i Europa låter det lite annorlunda. Men jag hoppas att hon kvalar.

CITAT: ”Jag tycker inte att den är så stark. Framträdandet är starkare än låten och det är ju lite scary. Men jag har inte hört den på engelska, det kanske blir bättre.” - Andreas Lundstedt om Carolas bidrag i ESC.

FAKTA: Lundstedt blir soloartist Andreas Lundstedt går i Alcazar-kollegan Magnus Carlssons fotspår och släpper en soloplatta. Men inte förrän i höst. ”Jag vill inte göra något förhastat, utan testar i studion och försöker hitta mitt eget sound. Jag spelade faktiskt in en skiva 1997 som aldrig släpptes. Det var knäckande då, men jag är glad i dag för den var faktiskt inte bra.”

FAKTA: Alcazar återuppstår 2008 I september Alcazar en välbehövlig paus. ”Det är klart det blir slitningar när man lever så tätt inpå varandra och två personer i gruppen dessutom har haft ett förhållande.” Men till tioårsjubileet 2008 hoppas han att gruppen återuppstår. ”Men det är inte säkert att medlemmarna är desamma.”

BILDER på Andreas har tagits den 11 maj av Henrik Brunnsgård.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro