ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTNOJ – Psykopop på Uppåt Framåt (Hallå OHM)

Stockholm Susanna Mattsson · 20 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där Jenny Berna, sångerska i OHM, som firar sitt nya album ”Star Fall” på Uppåt Framåt i kväll.

Hur kommer det sig att ett Stockholmsband väljer att ha sitt releasekalas i Göteborg? – Vi hade redan bestämt releasedatum och så blev vi tillfrågade om den här spelningen. Och eftersom ingen riktigt vet vilka vi är i Stockholm heller så tänkte vi att vi kan ha vår releaesfest var som helst.

Nej, man har ju inte hört talas så mycket om er. – Fram tills för ett år sedan så har ingen vetat om oss. Vi hade en spelning för typ sju år sedan på några kompisars klubb i Gamla Stan. Efter att vi spelade på Emmaboda har vi spelat mer live.

Hur skulle du beskriva er musik? –I tidningen Bon kallade de det psykopop och det tycker jag är en ganska bra benämning.

Ni har spelat ihop i tio år. Varför har det dröjt så länge innan första plattan kom? – Vi har aldrig skickat några demos någonstans. Bandet har varit mer av en hobbygrej. Men så blev Anders sugen på att starta skivbolag och de var det helt naturligt att vi kunde ge ut en skiva där.

Vad står OHM för? – Egentligen är det ett gammalt namn som hängt med i tio år. Men det känns knepigt att byta bandnamn. Men det har att göra med Ohms lag om motstånd inom fysiken.

FAKTA: OHM består av Jenny Berna: sång och gitarr, Jonas Esbjörn: trummor och Bo Anders: bas. I kväll tar de även hjälp av Anna Ödlund. Se dem på uppåt Framåt ikväll.

STRYK faktarutan och från slutet om det blir för långt. Inget är heligt ☺

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro