ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gps i mobilen kan lura mobiltjuvarna

Peter Pettersson · 17 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Nokia N97 med Symbian, HTC Touch med Windows Mobile och Iphone med Apple OS 3.0.

Nokia N97 med Symbian, HTC Touch med Windows Mobile och Iphone med Apple OS 3.0.


klar

Artikellänk är kopierad

Smarta mobiler blir ännu smartare. De kan nu tala om när de tappats bort. Dessutom kan man tömma en stulen mobil via nätet.Om man tappar sin smarta mobil eller får den stulen kan man spåra den via internet. Två nya lösningar använder båda mobilens inbyggda gps för att ta reda på var den är. Man kan sedan se på Google Maps var mobilen är.

Apples Iphone får funktionen i den nya versionen av operativsystemet för Iphone som släpps som gratis uppdatering i dag. Kopplad till Apples ”molntjänst” Mobileme kan man både spåra mobilen och spärra och radera den på di­stans om den blivit stulen. Sökningen aktiverar även telefonen om den är av­stängd eller om ljudet är av.

Även de som har smarta mobiler som kör Windows mobile eller Symbian kan skaffa en liknande tjänst från datasäkerhetsföretaget Kaspersky. För cirka 300 kronor får man Mobile ­Security som låser mobilen på distans, raderar minnet och som också skickar ­tjuvens nya mobilnummer via sms om sim-kortet byts ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Pettersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro