ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GPS slog gris som årets julklapp

Mikael Hellmyrs · 13 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

– En gps är bra att ha när man ska hitta hem till tomten, säger Viktor Crageus, säljare på On Off (till vänster).
– En gps är bra att ha när man ska hitta hem till tomten, säger Viktor Crageus, säljare på On Off (till vänster).Foto: Lotta Imberg OBS montage

JULKLAPP. Årets julklapp blir gps-mottagaren – men den ekologiskt odlade grisen var en pigg uppstickare.– Gps:en beräknas säljas i 250 000 exemplar i år, säger Jonas Arnberg, analytiker på Handelns utredningsinstitut (HUI) som för 20:e året i rad listat Årets julklapp.

Gps-mottagaren kommer i år att stå för en tiondel av elektronikbranschens omsättning. Tidigare har den betraktats som en lyx och varit dyr. För att bli utnämnd till Årets julklapp av HUI och företaget Deloitte krävs att det är en nyhet.

Gps har ju funnits i flera år?– Ja, men den har knappt funnits i sortimentet, det gör den till vinnare nu. Det var inte så långt bort att grisen hamnat i topp. – Den ekologiskt uppfödda julskinkan och sodastreamern var aktuella. Men det finns för få ekologiska julskinkor, säger Jonas Arnberg. 

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro