ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gräddfil för barn till anställda på Parken Zoo

Viktor Bendz · 18 Jul 2013
Uppdaterad 18 Jul 2013

En av fem sökande fick sommarjobb på Parken Zoo. Men om man hade en förälder i chefsposition var chanserna betydligt större att bli anställd. – Jag tar för givet att de har kommit in på sina meriter och inte på grund av sitt släktskap, säger djuparkschefen till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

I vintras fick Parken Zoo utstå svidande kritik för vanskötsel av djur och under sommaren har parkens besökssiffror sjunkit kraftigt. Dessutom har parken kritiserats för rasistiska nidbilder i en åkattraktion.

Nu kommer nästa smäll för djurparken. Enligt en undersökning som SVT gjort fick bara en av fem sökande sommarjobb på djurparken det här året. Men om den sökande hade en förälder som arbetade på djurparken var dennes chanser betydligt högre – speciellt om föräldern är arbetsledare eller chef.

– Jag tar för givet att de har kommit in på sina meriter och inte på grund av sitt släktskap, säger Lennart Sundén, vice vd och djurparkschef till SVT Östnytt.

Undersökningen visar att 7 av 12 sökande med föräldrar som arbetar på Parken Zoo fick anställning över sommaren. Av de sju hade fem en förälder som antingen var chef eller arbetsledare. 

På SVT:s fråga om djurparken klarar ytterligare motgångar svarade Lennart Sundén:

– Ja det gör vi. Men all uppmärksamhet som kan tolkas negativt är förstås inte bra för oss. Det skadar vårt förtroende. Men det här hoppas jag att vi kommer att se ganska snabbt att det inte ligger någonting bakom, säger Lennart Sundén.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro