ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gräl om tv-debatt mellan m och s

Stockholm TT · 23 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Persson uppger att han inte har tid och socialdemokraterna kommer i stället att skicka samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin. Men mot henne vill inte Reinfeldt debattera. -När ett valmanifest ska diskuteras, så måste man diskutera med den som har ett övergripande ansvar för politiken. Om Mona Sahlin förs fram som statsministerkandidat så är det förstås annorlunda, säger moderaternas presschef Ulrica Schenström. Moderaterna anser att de hade fått ett löfte förra veckan, när Reinfeldt och Persson debatterade det socialdemokratiska valmanifestet, att upplägget skulle bli detsamma när alliansens valmanifest skulle diskuteras.

Moderaterna påminner också om att Mona Sahlin driver en kampanj mot Reinfeldt, som inom socialdemokratin går under benämningen tvålen. Sahlin skriver i stort sett dagligen brev till Reinfeldt som hon vill ha svar på, berättar Schenström.

Valextras programledare K-G Bergström är förvånad över att Persson inte ställer upp. -Jag frågade honom efter programmet om det socialdemokratiska valmanifestet om han ville medverka i kvällens program och då sade han ja. Det är klart att jag är besviken över att inte Persson kommer och det är uppenbart att han ville komma. Men jag vet inte vad som skett i det socialdemokratiska partihögkvarteret och vilka överväganden de gjort. Bergström räknar med att programmet ska genomföras enligt planerna ändå. -Vi hade inte tänkte oss samma upplägg som senast. Vi hade inte tänkt att ha en debatt igen mellan Persson och Reinfeldt. De har ju redan debatterat, säger Bergström.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro