ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grannar i bostadsbluff

Daniel Olsson · 23 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

BEDRÄGERI. Två grannar i ett bostadsområde i Göteborg åtalas för bedrägeri respektive medhjälp till bedrägeri. Tillsammans har de medverkat till att 25000 kronor i socialbidrag betalats ut.De båda grannarna kom överens om att fejka ett andrahands hyreskontrakt för att den ena av dem skulle få hyran betald av det sociala. Pengarna skulle de sedan dela upp mellan sig.Men den 23-årige mannen som skulle stå på kontraktet tog pengarna själv och sa till sin 28-årige granne att han fått avslag på sin ansökan.

Enligt 23-åringen blev den äldre grannen då sur och ringde till de sociala myndigheterna och angav honom. Nu åtalas han för bedrägeri.  Den 28-åriga grannen erkänner medhjälp till bedrägeri men nekar till att hon skulle ha något med pengarna att göra. Hon säger att hon ringde och berättade om det falska avtalet eftersom hon var rädd om sitt förstahandskontrakt.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro