ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Grannar klagade på lukt – polisen hittade knarkdjungel i radhus

Karl Enn Henricsson · 12 Mar 2018
Uppdaterad 12 Mar 2018
Polisen slog till mot ett radhus i Gustavsberg utanför Stockholm och hittade en cannabisodling.

Polisen slog till mot ett radhus i Gustavsberg utanför Stockholm och hittade en cannabisodling. Foto: Polisen


Flera grannar vittnade om en stark doft i ett bostadsområde i Gustavsberg utanför Stockholm. Polisen slog till mot ett radhus och möttes av en våning fylld av cannabisplantor. Nu har två män åtalats för grovt narkotikabrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under hösten som en 35-årig man ett radhus i andra hand. Efter ett tag noterade flera grannar en stark doft i området. Fönstren på övervåningen var fördragna, och grannarna spekulerade i om det kunde finnas en odling där, enligt förundersökningen.

Polisen kom till platsen, en radhuslänga i Gustavsberg utanför Stockholm, i början av januari.

– Polisen kände att det luktade cannabis och gick då in i radhuset. De hittade en odling med massa plantor. Narkotikan vägde cirka 30 kilo i blött skick, och i torkat skick gick det ner till 8,5 kilo, säger åklagare Lucas Eriksson.

LÄS MER
Knarkligans matbluff – smugglade kokain i konservburkar

I tre av rummen på övervåningen odlades cannabisplantor, och i ett angränsande rum fanns ytterligare plantor upphängda för att torka. 35-åringen greps i bostaden. Efter en stund kom en 34-årig man till platsen. Han försökte springa från platsen men brottades ner av polis.

– Ingen erkänner utan de menar att det är den andres odling, säger Lucas Eriksson.

Männen åtalades nyligen för grovt narkotikabrott. 34-åringen åtalas även för bland annat olaga hot och försök till utpressningen, som ska ha utförts vid andra tillfällen.

Rättegången mot männen ska hållas inom kort.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
Karl Enn Henricsson
karl.[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro