ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grannar ordnar loppis tillsammans med hemlösa

Josefin Svenberg · 14 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013

På söndag kan du både fynda på en loppis i Bagarmossen, samtidigt som du hjälper hemlösa och kringresande i området.

klar

Artikellänk är kopierad

Tone Karlsen, My Johansson, Ellen Ekman, Dharana Favilla samlar in kläder  och prylar för att sälja i morgon tillsammans med de som sitter och tigger i  området.
Tone Karlsen, My Johansson, Ellen Ekman, Dharana Favilla samlar in kläder  och prylar för att sälja i morgon tillsammans med de som sitter och tigger i  området.Foto: lotta bergseth

Sara Hedberg är en av de boende i Bagarmossen som står bakom ett nystartat solidaritetsprojekt som ska hjälpa utsatta personer i närområdet.

– Vi har tagit kontakt med hemlösa och kringresande som vi ser samla in pengar i området varje dag. Det är pengar som de behöver akut för mat, vård eller hemfärd, och vi vill hjälpa dem. Nu när det blev vinter kände vi att vi verkligen måste göra något, säger Sara.

Den senaste veckan har gruppen samlat in prylar och kläder att sälja i andra hand, samtidigt som de arbetat med att sprida information om projektet till de hemlösa längs tunnelbanans linje 17. De utsatta personerna ska hjälpa till att sälja grejerna på en loppis i Bagarmossens kyrka på söndag, och sedan delas intäkterna lika mellan dem.

– Det är viktigt att vi gör det här tillsammans, att projektet är horisontellt. Dels för att lära känna varandra, men även för att de utsatta personerna ska få ett meningsfullt sammanhang att arbeta i.

Redan nu funderar Sara och de andra boende på hur de ska kunna jobba vidare långsiktigt med projektet.

– Förhoppningsvis sprider sig liknande solidaritetsprojekt till andra platser i stan. Det behövs fler som agerar lokalt för att göra något meningsfullt, istället för att bara gå förbi personerna med en tiggarkopp i handen, säger Sara Hedberg.

Loppisen anordnas på söndag 15 december klockan 14-17 i Bagarmossens kyrka på Lagaplan 6.

Läs mer:

► #delajulen med Metro

► De delar ut julmat till de mest utsatta

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro