ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Grannar oroliga för mans "IS-flagga" – visade sig föreställa whiskeyetikett

Hugo Ewald · 5 Okt 2017
Uppdaterad 5 Okt 2017
"Jag föll från molnen när jag såg brevet."

"Jag föll från molnen när jag såg brevet." Foto: Montage


Efter att en 29-årig man i schweiziska Regensdorf hängt upp en flagga med ett känt whiskeymärke på blev hans grannar genast oroliga. Anledningen? De trodde att det var terrorgruppen IS flagga.

klar

Artikellänk är kopierad

Under lördagen upptäckte en 29-årig man i schweiziska Regensdorf att någon placerat en anonym handskriven lapp i hans brevlåda. Lappen, som var undertecknad ”oroliga grannar” innehöll texten ”Först den italienska flaggan och nu den svarta dödsflaggan. Är du IS-sympatisör”? Det rapporterar schweiziska 20 minuten.

LÄS MER
Isis, 5, får inte ha sitt namn på Nutella-burken: "Kan misstolkas"

Mannen, som flyttat till Regensdorf med sin flickvän två månader tidigare hade visserligen italienska rötter, men han hade ingenting med terrorgruppen IS att göra. Han hade dock i samband med att flyttade in hängt upp en italiensk flagga och en svart flagga med whiskeymärket Jack Daniels logotyp, det sistnämnda för att tyckte det var en rolig grej.

– Jag föll från molnen när jag såg brevet. Jag har frågat runt bland mina grannar, men ingen säger sig känna till det, säger mannen till 20 minuten.

Mannen vill nu komma i kontakt med personen eller personerna som skrivit brevet, annars planerar han att anlita juridisk hjälp, då han menar att ett rykte om att han skulle vara terrorist allvarligt skadar hans rykte.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro