ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grannarna hade sex” – mäklarnas värsta visningshistorier

Ida Gustafsson · 26 Nov 2015
Uppdaterad 9 Apr 2016

Att värdera och lägga ut bostäder till försäljning är en del av mäklarnas arbete. Men även att städa efter säljarnas fest, mota bort våldsamma grannar och maskera säljarens samling med sexleksaker. För Metro berättar mäklare om sina märkligaste upplevelser.

klar

Artikellänk är kopierad

Mycket kan hända i samband med en bostadsförsäljning, mäklare berättar sina konstigaste historier för Metro.
Mycket kan hända i samband med en bostadsförsäljning, mäklare berättar sina konstigaste historier för Metro.Foto: Alamy/TT

Metro har kontaktat mäklare som har delat med sig av det konstigaste de upplevt i samband med bostadsförsäljningar. Här har du dem:

Grannarna hade sex

"Jag hade en kvällsvisning i ett hus som är känt för att vara lyhört. I början av visningen, när endast jag och en spekulant är i lägenheten så hör vi ljud som börjar komma från grannarna, som ägnar sig åt lite vuxnare lekar. Ljuden blir högre och högre och både jag och kunden börjar skratta, som tur var blev de färdiga innan fler spekulanter kom. Kunden som var i lägenheten när det inträffade ville inte lägga bud efter det, konstigt nog". 

Lånade toaletten

"Under en privatvisning med ett medelålders par frågade mannen om det fanns en möjlighet att låna toaletten och jag godkände detta. Besöket tog lång tid och frun, som inte talade svenska och endast lite engelska, väntade kvar i lägenheten. Efter ca 15 minuter var mannen färdig och dem tackade snabbt för sig och drog iväg. När jag skulle släcka lyset på toaletten förstod jag varför, toalettstolen såg ut som kriget och vem tror ni fick ta hand om det?"

En överraskning i sängen

"Under en fotografering som säljaren ej närvarade på så noterade jag och fotografen att sängen var bucklig så vi drog bort överkastet för räta till täcket då vi trodde de var problemet. Därunder låg hela samlingen av sexleksaker samlade och vi fick oss en liten chock. Vi ville inte själva ta i dem så för att jämna till bäddningen så la vi en extra filt över och sedan överkastet på. Blev kanon!"

När lägenheten skulle fotograferas inför försäljningen hittade mäklaren och fotografen en samling sexleksaker i sängen.
När lägenheten skulle fotograferas inför försäljningen hittade mäklaren och fotografen en samling sexleksaker i sängen.Foto: Alamy

Frun visste inte att mannen ville skiljas

"Jag blev en gång uppringd av en man som ville ha en värdering, men allt var tvunget att ske i hemlighet eftersom frun inte visste att han ville skiljas. Sånt händer tänkte jag, och åkte dit på ett möte. Mitt under mötet dyker dock frun upp. Hon hade börjat ana att något var fel, men hade inte väntat sig en mäklare, utan var helt inställd på att mannen hade sin älskarinna där. Skällsord haglade och skor och kuddar flög runt och jag kände ganska snabbt att det var dags att fly". 

Grannen slogs med käpp

"Under en välbesökt visning så dyker en äldre dam som bor i föreningen upp för att prata med mig om vad som är på gång i föreningen. Hon blir rasande över informationen jag ger och hon tar upp sin käpp och börjar slå den i sidan på mig. Jag blir chockad och försöker få tag i käppen men misslyckas. Efter en liten brottningsmatch så har jag fått ut damen ur lägenheten och stängt dörren. När jag vänder mig om så står det cirka 15 personer och stirrar storögt på mig. Jag fick mycket att förklara, men lägenheten blev tillslut såld till ett bra pris". 

När mäklaren kom till lägenheten på visningsdagen visade sig att säljaren glömt bort det och haft en vild fest kvällen och natten innan.
När mäklaren kom till lägenheten på visningsdagen visade sig att säljaren glömt bort det och haft en vild fest kvällen och natten innan.Foto: TT

Säljaren hade haft fest 

"En söndag när jag anlände till visningen och öppnade dörren så möter jag av en sovande man i hallen. I samma veva så kommer säljaren ut från toaletten och jag ser på honom att han inte är helt nykter. Det visar sig att han helt tappat greppet om vilken dag det är och haft en vild fest dagen innan. Fyra sovande kompisar befinner sig i lägenheten och det finns ölburkar och askkoppar överallt. Det blev en snabb städning för att hinna till öppningen".

Blev utelåst på balkongen

"En visning drog ut på tiden och när sista spekulanten gått ringde jag säljaren. Sedan tog jag ett varv i lägenheten och släckte allt, låste och gick därifrån. När jag står och packar in i bilen utanför huset så hörde jag hur någon ropade. När jag vände mig om såg jag en snopen spekulant som står kvar på balkongen. Hon berättade sedan att det var ett annat sällskaps barn som hade stängt balkongdörren under visningen och hon hade inte vågat banka, så hon hade stått där i kylan i några minuter". 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro