ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grannkvinnan: Hörde barnen skrika men kunde inte springa in”

Clarence Frenker · 19 Feb 2014
Uppdaterad 19 Feb 2014
Grannkvinnan: ”Hörde barnen skrika men kunde inte springa in”

Grannkvinnan: ”Hörde barnen skrika men kunde inte springa in” Foto: Gustav Hugosson


I rättegången mot den 40-årige Dalaröpappan berättar grannkvinnan med egna ord hur hon vaknade av barnens skrik. När hon sprang ut mötte hon upp den sjuåriga flickan och försökte sedan rädda hennes små bröder ur det övertända fritidshuset – men förgäves.

klar

Artikellänk är kopierad

På onsdagen fortsatte rättegången mot den mordåtalade Dalaröpappan.

Den 40-årige mannen fördes in i ett medhörningsrum och åklagaren inledde därefter med att höra den grannkvinna som ringde larmsamtalet till SOS.

Kvinnan berättar att hon mötte den mordåtalade 40-åringen dagen innan mordkvällen och att hon inte reagerade på något onormalt:

– Jag tänkte att han var glad, det kändes som att det var äkta, säger hon.

Fem minuter in i förhöret bröt kvinnan ihop och rättens ordförande beslutade om en paus. Därefter fortsatte det känslosamma förhöret.

Enligt grannkvinnan var hon ensam hemma på lördagkvällen den 28 september förra året. Hon hade gått och lagt sig men vaknade senare av att hon hörde barnskrik och såg ett starkt ljus.

– Jag hör flera barnskrik, jag hör barnen skrika. Sen såg jag ljuset också så jag reser mig upp och tittar ut, säger kvinnan.

En sjuårig flicka hade lyckats ta sig ut ur det brinnande fritidshuset. Kvar i eldhavet fanns hennes två bröder, fem och tre år gamla.

– När jag tittade ut mot parkeringen ropade hon pappa, pappa. Så jag öppnade dörren och mötte upp henne, säger hon.

Kvinnan berättar hur hon försökte ta sig in i det brinnande huset för att rädda de två skrikande pojkarna men att lågor slog ut genom entrén när hon öppnade dörren.

– Jag försökte springa in men det var så varmt. Det fladdrade över ingången så jag kunde inte springa in, det var för varmt, säger hon.

Hon berättar vidare hur hon sprang in i sitt eget hus för att hämta en brandsläckare. Men branden spred sig blixtsnabbt. När hon kom ut hade pojkarnas skrik inifrån fritidshuset tystnat.

– Jag trodde att om jag sprutade skum så skulle det släckas, men jag kunde inte eftersom den inte fungerade, säger hon.

När kvinnan ringde 112 var huset redan övertänt. I larmsamtalet som spelades upp under gårdagen var hon alldeles panikslagen. Samtidigt hördes den sjuåriga flickan i bakgrunden.

– Jag försökte bara ta hand om henne, hon försökte springa ut hela tiden, berättar kvinnan.

Samtidigt befarade hon att elden skulle sprida sig till hennes hus.

– Vi kunde inte gå ut på altanen för att det var så varmt. Det var helt övertänt.

Kvinnan gråter flera gånger under förhöret. Hon berättar att hon mått väldigt dåligt efter händelsen.

– Det har varit jättejobbigt. Jag har sömnproblem och känner mig inte trygg längre, säger hon. Rättegången fortsätter med förhör av barnens mamma.

 LÄS MER:

Pappan: ”Det kändes som att jag gjorde mina barn en tjänst”

Dubbelmord på Dalarö

Få liknande fall i modern tid

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro