ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gränskontroller förlängs igen – finns "fortsatt hot mot den allmänna ordningen"

David Peterson · 8 Nov 2018
Uppdaterad 8 Nov 2018
Kontrollerna fortsätter nu fram till den 11 februari 2019.

Kontrollerna fortsätter nu fram till den 11 februari 2019. Foto: IBL


Regeringen förlänger de inre gränskontrollerna med tre månader. Enligt ett pressmeddelande från regeringen finns det ett fortsatt hot mot den allmänna ordningen”.

klar

Artikellänk är kopierad

Beslutet baseras på att regeringen fortfarande bedömer att det finns ett fortsatt hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten i Sverige. Kontrollerna fortsätter nu fram till den 11 februari 2019, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Samtidigt bedömer Säkerhetspolisen att terrornivån är fortsatt förhöjd. Att det finns brister i kontrollen vid Schengens yttre gränser ges som ytterligare anledning till att gränserna i Sverige måste vara fortsatt kontrollerade.

Enligt regeringen gör Sverige samma sak som Tyskland, Österrike, Norge och Danmark. De länderna har också meddelat att de fortsätter med kontrollerna.

Gränskontrollerna infördes hösten 2015 och innebär att gränspolisen kollar att resenärer har rätt att resa in i Sverige. Resenärer behöver visa pass, nationellt id-kort, men även andra id-kort som svensk körkort kan räcka.

Det är polisen som bestämmer var och hur gränskontroll ska genomföras. Kontrollerna ska anpassas till vad som nödvändigt för att värna allmän ordning och inre säkerhet.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro