ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gränslösa clowner besöker Malmö

Fredrik Stjernström · 6 Nov 2013
Uppdaterad 6 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Välgörenhetsorganisationen Clowner utan gränser turnerar Sverige och nu har de kommit till Malmö för att uppträda på låg- och mellanstadieskolor. Med clownkonster och akrobatik vill de sprida kunskap om organisationens arbete och belysa situationen för världens flyktingar.

– Vi hoppas på att väcka tankar om flyktingskap. Det tror vi bidrar till en bättre värld, säger Karin Svensson på Trupp trunk som deltar i turnén.

Clowner utan gränser bildades 1996 och deras volontärer reser runt om i världen för att sprida glädje bland utsatta barn. Medlemmarna i Trupp trunk har bland annat besökt flyktingläger i Jordanien.

– Det förbättrar kanske inte livet på en gång. Men att få skratta kan ge energi att hantera vardagen, säger Petter Wadsten på Trupp trunk.

Även om Sverigeturnén främst stannar till på skolor och flyktingförläggningar är vissa föreställningar öppna för allmänheten. På lördag går det att se dem på Skånes dansteater i Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro