ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gräset är grönare på andra sidan!

metro · 7 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Ulrika Wörding – Rekryteringschef Elan

klar

Artikellänk är kopierad

Börjar du tröttna på din nuvarande relation och vill byta till något nytt, som förstår dig bättre och kan tillgodose dina inre behov? Glöm då alla tidigare råd om att du ska kämpa och stå fast vid det du en gång valt. Det många av dessa traditionalister som gärna ger råd inte inser, är att gräset i många fall är mycket grönare på andra sidan. För när man själv känner att det är dags att gå vidare, blir förmodligen prestationen också betydligt bättre någon annanstans.

Om detta gäller för partnerbyte låter jag vara osagt. Men min övertygelse är att när det handlar om jobb så är det bara sunt att göra något nytt emellanåt. Med balans. Enligt en undersökning uppger bara fyra procent att de har sitt drömjobb idag, vilket är förvånansvärt lågt i en tid då vi fokuserar på oss själva och tar ansvar för våra egen situation.

Det riktiga drömjobbet, finns det? Oavsett om vi tror det eller inte så kommer vi alla förr eller senare till den punkten i vår karriär då vi känner att det är dags att gå vidare. Att ta nästa steg. Kanske känner man att man tjänar för lite, att man längtar efter nya och spännande uppdrag eller bara funderar på om gräset ändå inte är grönare på andra sidan. Åsikterna varierar, precis som tradi-tionen om när man kan och bör byta jobb eller arbetsplats. Normen har ställts på ända med den senaste lågkonjunkturen och skapat hål i CV:n som arbetsgivarna har svårt att förhålla sig till. Är en person som blivit av med jobbet mindre attraktiv eller ett riskkort på marknaden? Frågan är vad som är skillnaden mellan dessa personer och en person som halvhjärtat hänger sig kvar på sin position i tiotals år. Här har arbetsgivarna ett ansvar för att kompetensen säkerställs med kompetensutveckling. Vi som är arbetstagare har ett ansvar att dels sätta krav på våra arbetsgivare att hjälpa oss med nya utmaningar och att själva se till att maximera vår arbetssituation. Det bästa sättet att utvecklas är att sätta sin egen kompe-tens i relation till nya situationer. Nytt jobb kan vara svaret – inte nödvändigtvis ny arbetsgivare.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro