ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gråtande elefant kan tvingas tillbaka i fångenskap

Åsa Larsson · 3 Sep 2014
Uppdaterad 3 Sep 2014

När elefanten Raju befriades grät han och miljoner tittare med honom. Han hade bojor med vassa piggar och på gården där han hölls hittades långa spikar. Nu riskerar han dock att återbördas till ägaren.

klar

Artikellänk är kopierad

När den ålderstigne Raju befriades från sin plågoande så var det efter 50 år i fångenskap och bilden av den gråtande äldre elefanten spreds över världen. Nu har mannen han blev befriad från vänt sig till domstol för att få djuret tillbaka.

Kartick Satyanarayan, som är grundare av den djurrättsorganisation som räddade Raju, säger till The Telegraph:

– Vi ska kämpa emot. Djuret är på väg att återhämta sig och mår bra sedan det befriades ur slaveriet. Han var döende när han räddades och sedan dess har vi gjort mycket för att rehabilitera honom.

►Elefantunge grät i timmar efter mammans attack

Trots Indiens djurhållningslagar så lider många elefanter i landet under plågsamma omständigheter och grymma djurskötare.

Kartick Satyanarayan vid Wildlife SOS India tror att organisationen kommer att segra i rätten.

– Vi har ett vattentätt fall mot den här självutnämnde ägaren, bland annat för att han inte har några ägarskapsdokument. Utöver det så är behandlingen som elefanten utsattes för mot lagen. Vi kommer att lägga fram dessa uppgifter i domstolen och be för Rajus frihet.

►Se film om Rajus fritagning på Youtube

Raju, efter det att han räddats.
Raju, efter det att han räddats.Foto: Youtube/Wildlife SOS India
klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro