ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gratis bredband – om du står ut med reklamen

Anders Molin · 16 Feb 2012
Uppdaterad 17 Feb 2012
Om du inte har något emot lite extra reklam kan du numera njuta av gratis mobilt bredband.

Om du inte har något emot lite extra reklam kan du numera njuta av gratis mobilt bredband. Foto: Scanpix


Ett reklamfinansierat mobilt bredband helt utan bindningstid och månadsavgifter, det är uppstickaren Joors affärsidé.

klar

Artikellänk är kopierad

Erbjudandet är inte särskilt svårsålt: inga bindningstider eller månadsavgifter. Bara en startavgift på 499 kronor som låter dig surfa i 10 Mbit/s. Villkoret: Annonser i form av en reklamfilm när du ska börja surfa och återkommande reklamannonser som dyker upp längst ner på skärmen.

– Feedbacken vi har fått från de 500 användare vi har i dag är att det känns bra. Reklamen förstör inte surfupplevelsen, säger Jools medgrundare och vd Tomas Olsson.

Tjänsten lanserades för tre veckor sedan och grundarna hoppas nu på snabb spridning. Förhoppningen är en internationell lansering, särskilt i Asien där företaget har en inflytelserik investerare i ryggen.

Tidigare försök med bland annat reklamfinansierade telefonabonnemang har dock misslyckats. Kunderna upplevde det som allt för störande med reklamen som dök upp mitt under samtalen. Men Joors vd Tomas Olsson ser inga likheter utan talar hellre om hur annonsörerna nu ostört kan fånga användarnas uppmärksamhet.

– Det vi gör är att erbjuda ett videoformat som kan liknas vid tv, annonsören får då lugn och ro. Det löser en del av problemen som de digitala kanalerna har i dag när man är ute på nätet och det är så många olika budskap, det blir svårt att se och ta till sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Molin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro