ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gratis läsk till alla amerikaner

Tomas Lundin · 27 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Paul Ronge.
Paul Ronge.

Tidigare i år lovade läsktillverkaren Dr. Pepper gratis läsk till alla amerikaner om Guns n´ Roses ständigt uppskjutna album skulle komma ut 2008. Nu får de dricka upp sina ord.

Skivan "Chinese Democracy" har varit ett skämt inom musikvärlden för att den aldrig släpps. Men nu, 14 år efter den påbörjats, släpps plattan.Den 8 November finns den i butik för den som inte redan hört de läckta spåren på nätet.

– Vi trodde aldrig att den här dagen skulle komma, men nu när den är här kan jag bara säga: Vi står för läsken, säger vice marknadsdirektören Tony Jacobs enligt MSNBC.

När Dr Pepper-cheferna utfäste sitt löfte verkade skivsläppet lika troligt som att  bandet skulle ställa upp i Dansbandskampen. Den som vill ha en gratis Dr. Pepper får registrera sig på nätet för att få hem en kupong. Om varje amerikan utnyttjar erbjudandet måste man ge bort 168 miljoner liter körsbärsläsk. Det motsvarar en miljon badkar. – Om det är en PR-kupp så är den dödsföraktande. Även om det säkert är billigt att tilverka Dr. Pepper så finns det väldigt många amerikaner, säger PR-konsulten Paul Ronge om Dr. Peppers löfte.I stället tror han att det helt enkelt rör sig om ett klantigt uttalande från ledningen som nu kan sätta hela läskjättens framtid på spel.

– Är det ändå en PR-kupp är nog Guns n´Roses med på det. Men det låter väldigt vidlyftigt.

För några år sedan hotade tilverkaren av Champis att lägga ner tilverkningen. Det visade sig vara en PR-kupp för att få folk att dricka mer av läsken.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro