ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gratisspel” i mobilen kan bli dyra – nu avslöjas dolda kostnaderna

Aron Andersson · 2 Okt 2014
Uppdaterad 2 Okt 2014
Spelet ”Clash of Clans” innehåller mikroköp som kan kosta användaren upp till 749 kronor.

Spelet ”Clash of Clans” innehåller mikroköp som kan kosta användaren upp till 749 kronor.


Ett spel som är gratis i mobilens appbutik kan kosta dig tusentals kronor i slutändan. Nu redovisas kostnaderna som döljer sig i spel redan innan du laddar hem.

klar

Artikellänk är kopierad

Det redovisas nu redan innan du laddar hem spelet.
Det redovisas nu redan innan du laddar hem spelet.

Spelet är gratis att ladda hem och spela, men för att avancera snabbare eller få fördelar i spelet, måste du betala några kronor. Den som är van vid att spela i mobilen känner säkert igen upplägget.

Men flera små betalningar på varandra kan i slutändan leda till stora kostnader för användaren. Och det är inte alltid småköpen är så små heller. Nu har detta blivit något tydligare för Android-användare. Redan i Google Play-butiken står det vilka kostnader som kan finnas i ett spel, skriver Idg.se.

Ett exempel är populära ”Clash of Clans”, som är ett gratisspel för Android. I Google Play-butiken framgår att det går att köpa produkter inuti spelet för 38-749 kronor styck. Maxkostnaden för ett köp i spelet är alltså betydligt högre än vad det normalt sett kostar att köpa ett mobilspel.

Priserna går att se i Google Play på datorn, men inte i mobilen.

►LÄS MER: 100 bästa apparna just nu

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro