ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gratisverktygen för de moderna företagen

Nanok Bie · 7 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Allt på nätet blir förr eller senare gratis, och här är ett urval tjänster som redan finns i gratisversioner för att kunna skapa det moderna företaget.  

Krydda dina kalkylblad

Google har kommit en bra bit med sina kalkylblad på nätet, men Editgrid tar det några steg längre. Sajten funkar och har de flesta funktioner som Microsoft Excel har (fast snyggare) men kalkylerna kan kopplas till ”live-data” på nätet – så att dina grafer uppdateras i realtid allt eftersom verkliga siffror förändras. Man kan också jobba tillsammans med kolleger över nätet. 

Flödesschema direkt på nätet

En tråkig sida utseendemässigt, men behöver du ett diagram eller ett flödesschema direkt på nätet så är Draw Anywhere ett bra alternativ.  Gränssnittet är enkelt och logiskt. Man drar och släpper önskvärda former, rutor, boxar, pilar och skriver direkt i rutorna. Flyttas en box följer pilarna med (i den aspekten slår sajten Powerpoint). Självklart kan man skriva ut och skicka vidare. 

Alltid senaste nytt på jobbet

Yammer är ett litet socialt nätverk, fast för jobbet – och riktigt bra. Det går ut på att svara på frågan: "Vad jobbar du med?". Om alla på jobbet uppdaterar några gånger per dag skapas en ström som kanske bättre än något annat verktyg kan uppdatera hela företaget kring vad man faktiskt sysslar med. Om alla deltar vill säga, och kollar in bloggen någon gång per dag.  

För projekt och tidsrapporter

SantexQ är ett seriöst verktyg för projektplanering, tidsrapportering och allmänt organiserande av jobbets alla göromål. Det är enkelt att starta och alla på jobbet kan logga in gratis och tilldelas olika roller. På enkla och snygga sidor (på engelska) kan sedan alla lägga till, uppdatera och kryssa av det som ska göras – och skapa underlag för fakturering genom några enkla klick.  

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro