ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grattis alla lediga ­– nu kommer solen

Hanna Göransson · 4 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Anna Walter, Anna Törnquist och Ebba Lindgren ska till Husaröi Stockholms skärgård. Och de har tajmat semestern helt rätt: nu kommer nämligen högsommarvärmen.

Anna Walter, Anna Törnquist och Ebba Lindgren ska till Husaröi Stockholms skärgård. Och de har tajmat semestern helt rätt: nu kommer nämligen högsommarvärmen. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Semester kvar? Grattis! Nu kommer värmen. – Det blir högsommar-värme med upp mot 25 grader, säger Eva Strandberg, meteorolog på SMHI. Vädret blir bättre i hela  landet lagom till att många svenskar är tillbaka på jobbet igen. För såväl Stockholm som Göteborg och Malmö lovar prognosen vackert väder. Bäst blir det längs kusterna och på Öland och Gotland. Men ingen blir utan. – Det kommer att bli varmare i hela landet, säger Eva Strandberg. Och värmen håller i sig hela veckan. Åtminstone till och med lördag, lovar SMHI.

Tidig eller sen semester?

Tidig om du vill njuta av ljusa sommarkvällar, sen om du vill njuta av varma bad. Men bäst temperatur är det i juli. Det visar statistik som SMHI har tagit fram på uppdrag av Metro. Även om årets juli är kallare än genomsnittet, så är juli faktiskt den varmaste sommarmånaden. Under perioden 1998–2008 har juli varit den varmaste månaden i huvudstaden sju gånger och augusti fyra.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro