ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grattis! Bergsjön fyller 40 år

Lina Färm · 6 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FIRAR. I veckan firar Bersjön 40 år. Trots ett kvarhängande dåligt rykte finns hopp om att göra stadsdelen mer attraktiv. 

– Bergsjön är det lugnaste stället jag vet, säger gymnasieeleven Klara Kakavand.Hon är en av de nära 15 000 människorna som bor i Bergsjön. Stadsdelschefen Torleif Larsson däremot, bor i Uddevalla.

– Det är en stor fördel att många politiker i nämnden bor i stadsdelen. Det är klart att det skulle vara en fördel om även fler tjänstemän bodde i Bergsjön, men jag ser det inte som ett stort handikapp, säger Torleif Larsson.

Klara Kakavand tycker det är viktigt att de som bestämmer på platsen också bor där. – Annars är det svårt att veta hur det är på riktigt, säger hon.

Tillsammans med Admon Kamo och Aimar Rissan bor hon i Bergsjön och läser på Angeredsgymnasiet. De är alla medvetna om stadsdelens dåliga rykte. Admon Kamo tycker att de synliga problemen minskat på senare år, och Klara Kakavand håller med.

Bara Admon Kamo kan tänka sig att bo kvar som vuxen. – Jag älskar där jag bor och skulle inte vilja flytta.

– Jag tror att det blir kommer att bli ännu bättre att bo i här i framtiden. Jag har inget emot det, men skulle vilja flytta för omväxlings skull, säger Klara Kakavand.

Aimar Rissan är mer kritisk. – Det känns att folk tänker dåliga saker om Bergsjön, det känns inte som att någon bryr sig om Bergsjön.

klar

Artikellänk är kopierad

Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro