ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grattis på 108-årsdagen, Eric!

Fredrik Stjernström · 29 Okt 2013
Uppdaterad 30 Okt 2013

Sveriges äldste man tror att arbete och god mat leder till långt liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SVT Hallandsnytt

Eric Gottfrid Andersson har upplevt två världskrig och nådde pensionsåldern samma år som månlandningen. I söndags fyllde Sveriges äldsta man 108 år och för SVT Hallandsnytt berättade han om knepet bakom en så hög ålder.

– Jag har varit rädd om min kropp för man får bara en. Därför har jag inte gasat ihjäl den med tobaksrök. Och så har jag ätit god mat, säger Eric Gottfrid Andersson till SVT Hallandsnytt.

Sedan födseln år 1905 har Eric Gottfrid Andersson fått uppleva ett drygt sekel med en mängd revolutionerande och historiska händelser. Ett av hans bästa minnen är när elen kom till hembyn Hunnestad.

– Vi blev så glada. Vi som hade gått med fotogenlampor kunde plötsligt bara trycka på knappen för att få ljus, säger han till SVT Hallandsnytt.

Fascinationen över elektriciteten ledde till att han senare blev elektriker. Han fortsatte att jobba långt efter pensionsåldern, vilken han tror hållit honom i form. Eric Gottfrid Anderssons hälsa är god, men han vill inte spekulera i hur gammal han kan bli.

– Nu när jag har blivit så gammal tar jag bara en dag i sänder, säger han till SVT Hallandsnytt.

Detta hände 1905:

Transsibiriska järnvägen invigdes. Albert Einstein formulerade teorin bakom E = mc. Svensk-norska unionen bröts upp.2

De föddes också 1905:

Jean-Paul Sartre Dag Hammarskjöld Greta Garbo

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro