ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grattis till Alice som fyller 109 år i dag – en av Sveriges äldsta

Julia Kimell · 8 Dec 2015
Uppdaterad 8 Dec 2015
Alice Östlund firar 109 år i dag, men bilden på henne är taget i samband med ett reportage då hon bara var 103 år – och stadig medarbetare i radion. Varje vecka snackar hon med nyheter för sin publik i Västsverige.

Alice Östlund firar 109 år i dag, men bilden på henne är taget i samband med ett reportage då hon bara var 103 år – och stadig medarbetare i radion. Varje vecka snackar hon med nyheter för sin publik i Västsverige. Foto: Bertil Ericson/TT/Alice Östlund/TT


I ett centralt äldreboende i Trollhättan hittar vi Alice Östlund. Med den aktningsvärda åldern 109 år tillhör hon skaran av de allra äldsta i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Året var 1906 när Alice Östlund kom till världen i december för hisnande 109 år sedan. Födelsedagen firas hemma på boendet men när Metro ringer för att gratulera är hon trött och tar sig en välbehövlig tupplur. Till vardags är hon en flitig radiopratare, även om energinivåerna går lite upp och ner.

Det kan vara svårt att förstå hur det är att vara 109 år. Även för 109-åringen själv. – Jag kan nästan ingenting längre. Jag kan inte gå, inte stå. Det enda jag kan är att babbla, säger hon till Ttela. När man börjar bli så belevad som Alice Östlund är det bara till att vänja sig vid att vara äldst i det mesta man gör. Sedan 90-årsåldern har hon varit van vid det, till exempel när hon i slutet av åttiotalet deltog i panterloppet. Dessutom kan hon titulera sig som Sveriges förmodligen äldsta radiopratare.►LÄS MER: Caroline, 34, hittade sin dubbelgångare – på 100 år gammal bild – Alice är en bestämd dam. De dagar hon är pigg kan hon prata utan stopp, nästan hur länge som helst, berättar Alices 22 år yngre syster Anne Britt till Ttela. Men andra dagar är hon så trött att hon knappt orkar äta.

►LÄS MER: Anna, 23: Jag nekades jobb på McDonalds för att jag är för gammal

Huruvida hon fick hålla sitt avtalade födelsetal i radion eller inte, är vid skrivande stund oklart, men givet är att Alice är en av världens äldsta radiokorrespondenter. Hon är också förespråkare för att alla på Radio Väst ska få behålla sina jobb.

►LÄS MER: Här är testet som visar hur gammal din kropp är

klar

Artikellänk är kopierad

Julia Kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro