ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gravid kvinna ordinerades Alvedon – födde barn i toaletten

Natalie Demirian · 26 Sep 2016
Uppdaterad 16 Mar 2017

Foto: TT


En gravid kvinna hade svåra smärtor och sökte vård. Men hon skickades hem och ordinerades att ta Alvedon. Då födde hon barnet i toaletten. Nu har kvinnan anmält händelsen till Inspektionen för vård-och omsorg, skriver Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

En kvinna har IVO-anmält händelsen som inträffade när hon var gravid med sitt första barn, skriver Expressen.

Kvinnan var vid tidpunkten gravid i vecka 31 med sitt första barn. Hon ringde sjukvårdsupplysningen efter att ha fått svåra smärtor i nedre delen av magen, och fick rådet att åka till sjukhuset för att utesluta en urinvägsinfektion. Från vårdcentralen blev hon remitterad till en kvinnoklinik, där de upptäckte att hon hade blod i urinet.

Kvinnan fick medicin som används vid urinvägsinfektion och skickades sedan hem. Men problemen höll i sig och hon åkte in igen. Hon skriver i anmälan att det kändes som att hon kissat på sig och hon tror i efterhand att vattnet hade gått. Under ännu en undersökning på kvinnokliniken upptäckte de ingenting och hon skickades hem igen. Men smärtan gav inte med sig och under natten ringde hennes man till sjukhuset och förklarade att kvinnan hade så ont att hon inte kunde prata. Han fick till svar att hon kunde ta en Alvedon.

Hon försökte ta en Alvedon, men spydde, och hade panik över situationen. Samtidigt sprang hon till toaletten, fick tre värkar, krystade och födde en son i toalettstolen.

”Jag vill bara att man ska utreda och eventuellt lära sig något av denna händelse så att man eventuellt kan undvika att någon får föda nio veckor för tidigt ensam på toaletten och vänta 28 minuter på ambulans. Jag vågar inte tänka på vad som hade hänt om något gått fel vid förlossningen”, skriver kvinnan enligt Expressen i sin anmälan.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro