ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gravid polis med cancer riskerar livet – för sitt ofödda barn

julia kimell · 6 Nov 2015
Uppdaterad 6 Nov 2015
32-åriga polisen Heidi Loughlins - till höger - får stöd av sin kompis. Bland annat med hjälp av en stöttande frisyr.

32-åriga polisen Heidi Loughlins - till höger - får stöd av sin kompis. Bland annat med hjälp av en stöttande frisyr. Foto: John Dorkings / Alamy


32-åriga Heidi Loughlin var gravid i tredje månaden när hon fick diagnosen bröstcancer. Läkarna föreslog en abort för att kunna starta behandlingen. Men Heidi valde att fortsatta graviditeten. – Det var inget svårt beslut att fatta. Jag ville behålla mitt barn, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

I februari när polisen Heidi Loughlin ammade sin första son Tait upptäckte hon ett hudutslag på bröstet. Hon trodde först det var mastit, en bröstböld som inflammerar brösten, skriver express.co.uk på sin webbsida.

Men i september fick 32-åringen beskedet att det var frågan om bröstcancer. Då var hon tre månader in i graviditeten med sitt andra barn.

►LÄS MER:  Kvinnan visste inte om att hon var gravid – födde på sjukhustoa – När läkaren gick igenom checklistan för bröstcancer konstaterade vi att ingen i min familj haft bröstcancer förut. Jag har alltid levt hälsosamt och varken rökt eller druckit. Nu fick jag antibiotika och fortsatte leva mitt liv, säger hon.

►LÄS MER:  Gravid kvinna blev sötsugen ­– stal tårta

På sjukhuset frågade man om hon ville göra abort för att kunna starta cancerbehandlingen, men det fanns ingen garanti att hon skulle kunna bli frisk. Så Heidi valde att fortsätta graviditeten. Nu tar hon hormonet Herceptin för att kunna stå emot cancern under graviditeten. Nu får 32-åringen en mildare form av cellgifter ända fram till förlossningen. Först därefter kan hon få veta hur farlig hennes cancer är.

►LÄS MER:  Finnen på näsan var cancer: "Önskar att det inte var så synligt"

klar

Artikellänk är kopierad

julia kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro