ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gravid skulle köpa bebiskläder – attackerades av kvinna som skar ut fostret

Emmelie Wallroth · 27 Mar 2015
Uppdaterad 27 Mar 2015
Michelle Wilkins åkte hem till kvinnan för att köpa bebiskläder.

Michelle Wilkins åkte hem till kvinnan för att köpa bebiskläder. Foto: CNN/GoFundMe


Gravida 26-åriga Michelle Wilkins svarade på kvinnans nätannons för bebiskläder. Men när hon anlände för att hämta kläderna attackerades hon – och kvinnan skar ut fostret ur hennes livmoder.

klar

Artikellänk är kopierad

Den tragiska händelsen inträffade i Colorado i USA.

Michelle Wilkins, 26, var gravid i sjunde månaden och hittade en annons för bebiskläder på Craigslist, en amerikansk sajt med köp- och säljsannonser, rapporterar CNN.

Hon svarade på annonsen för drygt en vecka sedan och åkte sedan hem till säljaren, en 34-årig kvinna som tidigare arbetat som sjuksköterska, i Longmont.

När Michelle kom fram attackerades hon av kvinnan som slog henne, skar upp hennes mage och plockade ut fostret. Michelle lyckades trots de svåra skadorna låsa in sig själv i ett rum i kvinnans lägenhet och ringa efter hjälp.

Över telefonen fick hon hjälp med hur hon skulle göra för att försöka stoppa blödningen och polisen anlände snart till platsen.

– Hon var täckt i blod. Hon visste inte att hon inte längre hade barnet i magen, säger polisen Billy Sawyer, som var en av dem som larmades till platsen, till CNN.

Hon fördes till sjukhus och har nu kunnat skrivas ut. Den 34-åriga kvinnan som attackerade henne ska ha anlänt till exakt samma sjukhus med fostret och hävdat att hon fått ett missfall. Fostret överlevde inte.

Men den 34-åriga kvinnan kommer inte kunna åtalas för mord – eftersom ett foster enligt lag i Colorado inte räknas som en människa. Det meddelade åklagaren Stanley Garnett på torsdagen. Vad kvinnan kommer åtalas för är i nuläget inte känt. 

Michelles familj har startat en insamling för att samla in pengar till den vård som hon nu kommer behöva efter den tragiska och traumatiska händelsen. Via polisen i Boulder County har hennes familj gått ut med ett uttalande.

”Hon tar nu de första trevande stegen längs en lång resa av återhämtning och andlig försoning. Hon är omgiven av familj och vänner och vill uttrycka sin djupa tacksamhet till all kärlek, vänlighet och solidaritet hon fått, både från samhället i Longmont och från hela världen”, skriver familjen enligt den lokala tv-stationen KDVR.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro