ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grep rånare – nu kan de få 100 000

Leif Oldenburg · 27 Feb 2013
Uppdaterad 13 Mar 2013
Grep rånare – nu kan de få 100 000 Semir Salia, Albin Sahlin och Lucaz Söderberg är de första nominerade till Agerapriset. På frågan vad de ska göra om de vinner svarar Lucaz Söderberg: – Kanske bjuder vi klassen på en fin middag. Hoppas Loreen delar ut priset. Hon är häftig.

Grep rånare – nu kan de få 100 000 Semir Salia, Albin Sahlin och Lucaz Söderberg är de första nominerade till Agerapriset. På frågan vad de ska göra om de vinner svarar Lucaz Söderberg: – Kanske bjuder vi klassen på en fin middag. Hoppas Loreen delar ut priset. Hon är häftig. Foto: Cecilia Ländin/Efterlyst


Tre tonårsgrabbar i Sundsvall sprang i kapp en rånare och grep honom på gatan. Albin, Semir och Lucaz är de första nominerade till Agerapriset.

klar

Artikellänk är kopierad

En fotbollsspelare och en hockeyspelare. Det hade rånaren inte räknat med. Lucaz Söderberg, 18, och hans två kompisar Semir Salia, 19, och Albin Sahlin, 19, sprang i kapp rånaren och höll fast honom tills polispatrullen kom till platsen.

– Vi har varit kompisar i tre år. Vi behövde inte snacka ihop oss. Jag visste att Albin och Semir skulle ställa upp, säger Lucaz.

Det var i måndags förmiddag i förra veckan som trion var på väg att köpa läsk under en rast på John Bauer-gymnasiet i Sundsvall. Utanför en juvelerarbutik på Storgatan såg de två maskerade män.

– Vi fattade att det var ett rån på gång. Albin ringde direkt till polisen, berättar Lucaz.

Inifrån butiken hördes ljudet av krossade montrar. Efter några minuter kom en av rånarna ut.

– Han hade båda händer fria så vi förstod att han var obeväpnad. Vi skrek ”stanna” men han sprang förstås.

Lucaz, som spelat fotboll i den lokala klubben Älgarna, sprang efter. Efter cirka 100 meter var han i kapp och lyckades slita tag i rånarens jacka.

– Rånaren tappade balansen och föll. Jag visste att Albin var strax bakom mig. Han spelar hockey och har dessutom en morfar som har varit brottare.

Albin kastade sig över rånaren och tog ett klassiskt brottargrepp. 

– Det enda rånaren sa var ”släpp mig”, sedan var han tyst.

Några minuter senare kom polisen till platsen. Den andre rånaren greps kort därefter inne på en bank.

Först efteråt kom tankarna.

– Rånaren kunde ju ha haft en kniv. Men det kändes inte så eftersom han sprang. Hade han hotat oss med ett vapen så hade vi självklart backat, säger Lucaz.

Efter ingripandet har grabbarna fått stor medial uppmärksamhet, både i tidningar och tv.

– Vi visste inte om Agerapriset förrän kompisarna i klassen började snacka om det.

Albin, Lucaz och Semir är de första nominerade till Agerapriset. Prissumman är på 100 000 kronor.

– Om vi vinner? Så långt har jag inte tänkt. Kanske bjuder vi klassen på en fin middag. Hoppas Loreen delar ut priset. Hon är häftig.

I kvällens ”Efterlyst” berättar Albin, Lucaz och Semir om sitt ingripande.           TV 3, klockan 21.00 och 23.00.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro