ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grep tjuv – döms för misshandel

Leif Johansson · 22 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Farouk och hans kamrat gjorde fel när de grep en inbrottstjuv med våld. Svea hovrätt har nu dömt dem för misshandel, samtidigt som den misstänkte tjuven går fri. Händelsen som avhandlats i hovrätten inträffade för två år sedan när Farouk Balek, arbetsledare på ett städföretag, ingrep mot en misstänkt inbrottstjuv på en bilparkering på Kungsholmen i Stockholm. Farouk och hans kamrat grep den knivbeväpnade tjuven på bar gärning mitt i natten, när han försökte bryta sig in i en bil.

KUNDE INTE ÅTALAS Men den gripne, en kriminell missbrukare, kunde inte åtalas för något inbrott eftersom han stoppades innan han hann ta sig in i bilen. Han kunde inte heller åtalas för knivhot mot Farouk eftersom ord stod mot ord.

FÄLLDES FÖR MISSHANDEL Farouk och hans kamrat fick däremot villkorlig dom av tingsrätten för misshandel, eftersom de bevisligen attackerade och slog den misstänkte tjuven när de tog kniven av honom och grep honom. Nu har hovrätten fastställt domen som även innebär att Farouk och hans kamrat ska betala 12 160 kronor i böter och skadestånd till tjuven. För Farouk, som är irakier, innebär domen troligen också att hans svenska medborgarskap försenas. – Jag förstår mig inte på det svenska rättsväsendet, har Farouk Balek tidigare sagt till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro