ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Greps av polisen – avled på sjukhuset

TT · 16 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Nu utreds händelsen i Göteborg av åklagare

klar

Artikellänk är kopierad

24-åringen levde när han togs in i polispiketen i Göteborg. Något hände. I stället för till polishuset kördes han till sjukhus. En vecka senare var han död.

Nu utreds händelsen av åklagare.

- Jag ger mig inte förrän jag har fått reda på vad som hände min bror i polisbilen, säger den dödes bror till GT.

Lördagskväll i april och en fest i Göteborg, 24-åringen befann sig utanför. Han hade slagit sönder en bilruta och gjorde motstånd när polisen kom. Han fick handfängsel och sattes i piketen.

Men han fördes inte till polishuset, utan till sjukhuset. Enligt GT var han livlös. En vecka senare avled mannen.

Vice chefsåklagare Bo Lindgren vid Riksenheten för polismål håller i utredningen. Han samlar för närvarande in kompletterande information till obduktionsprotokollet.

- Ett antal personer är hörda, men inga poliser. Jag fortsätter utredningen för att få en bättre bild av vad som har hänt, säger han till TT.

Utredningen är rutin och utgår från polislagens krav om att ifall det finns misstanke om att personer har kommit till skada vid ett polisingripande — måste det utredas.

I det aktuella fallet har både polisen och brodern anmält händelsen.

- Nu återstår bland annat att se om det finns någon som kan komma att bli skäligen misstänkt för brott, säger Bo Lindgren.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro