ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Greta Thunberg om sin autism: "Kan vara en superkraft"

Anton Gustafsson · 2 Apr 2019
Uppdaterad 2 Apr 2019
Greta Thunberg uppmärksammar världsdagen för autism.

Greta Thunberg uppmärksammar världsdagen för autism. Foto: TT


Under tisdagen uppmärksammas världsdagen för autism. Klimataktivisten Greta Thunberg har autism och väljer berätta om sin autism på sociala medier.

klar

Artikellänk är kopierad

Greta Thunberg har sedan i höstas blivit en av Sveriges mest kända människor internationellt sedan hon inledde sin klimatstrejk utanför riksdagen. Hon har talat inför några av de mäktigaste politikerna i Europa och fick i helgen ta emot ett pris på en gala i Tyskland.

LÄS MER
Greta Thunberg tar emot prestigepris i tysk tv-gala

Vad kanske inte lika många vet är att Greta Thunberg också har autism. Under tisdagen är det världsdagen för autism och det väljer Greta att uppmärksamma på sociala medier.

Greta Thunberg vittnar om att autismen kan föra med sig depression och ångest. Men hon skriver även att autism kan vara en superkraft. Greta menar att hon aldrig hade startat skolstrejken om hon inte hade haft autism, för då hade hon varit som alla andra.” För att lösa klimatkrisen behöver man tänka utanför boxen och omfamna varandras olikheter”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

nbsp;

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Gustafsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro