ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Grey's anatomy" gjorde The Fray stora

Stockholm TT Spektra · 21 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm (TT Spektra) The Fray kan tacka Merediths och Dr McDreamys struliga förhållande för sin framgång. Denverbandet fick med ett par låtar i tv-serien "Grey''s anatomy" och deras lycka var gjord. – Det var en fantastisk produktplacering, säger gitarristen Joe King. "Grey''s anatomy" är en omåttligt populär tv-serie. Så pass att när det dittills helt okända bandet The Fray fick med ett par låtar i serien så kom genombrottet nästan över en natt. Plötsligt är de fyra killarna från Denver ett av USA:s största nya band. Och nu släpps deras skiva "How to save a life" i Sverige. The Fray gör musik som tydligen passar bra till känslosamma scener i läkarserier. Deras stora hits "How to save a life" och "Over my head (Cable car)" är mjuka rocklåtar med mycket piano i ljudbilden. Perfekt, tyckte producenterna bakom tv-serien. – De frågade om de fick använda vår musik i "Grey''s anatomy". Det är en fantastisk serie, för de vet verkligen hur man använder musiken på rätt ställe, säger Joe King i The Fray. – Vi hade turnerat i över ett år och plötsligt var vår singel topp 5 på listan, fortsätter han. Ni ser ingen risk i att alla förknippar er med "Grey''s anatomy"? – Jag tror inte det är ett problem. "Grey''s anatomy" var ett sätt för att få uppmärksamhet och det är klart att de som bara har sett oss där tror att vi bara har att göra med serien, men det finns lyckligtvis andra. Turnerat mycket Jo, det gör det. När The Fray fick kontrakt så föreslog skivbolaget en ganska ovanlig plan för att bandet skulle bli stora. Istället för att snabbt satsa på hitlåtar så fick kvartetten ge sig ut på vägarna runt i hela USA för att bygga upp en stor fanskara över hela landet. – Vi ville inte vara det där bandet som var i alla tidningar direkt. Vi tyckte det var viktigt att bilda en bas, så vi har satsat mycket på My Space och turnerat mycket. Sedan upptäcktes vi av radion. Mun-mot-mun-metoden är det bästa för ett band som oss. Nu får de börja om, på sätt och vis. För nu väntar Europa. The Fray har redan gjort klart med flera spelningar på vår sida Atlanten under våren, tillsammans med The Feeling. Det är ännu oklart om det blir några Sverigespelningar. The Fray vill gärna hit, för de är Sverigevänner, åtminstone beundrar de en svensk - Peter Forsberg. "Foppa" spelade i många år hockey för Colorado Avalanche i bandets hemstad Denver, men är sen några dagar spelare i Nashville Predators efter att dessförinnan ha spelat i Philadelphia Flyers sedan han lämnade Colorado 2005. – Åh, jag saknar honom! Hela Denver saknar honom. Han gav allt och var aldrig rädd. Han är en magisk spelare, säger Joe King i The Fray.

Mikael Forsell/TT Spektra [email protected] //bilder: 3 Bildtext 1: The Fray består av fyra killar från Denver. Foto: Matt Sayles/AP/Scanpix Bildtext 2: The Fray får en extra dimension i musiken av att sångaren Isaac Slade också spelar piano. Foto: Chris Pizzello/AP/Scanpix Bildtext 3: "Grey''s anatomy" blev lyftet för The Fray. Foto: Kanal 5 Fakta/The Fray Sångaren Isaac Slade och gitarristen Joe King lärde känna varandra i high school i Denver och bildade olika band ihop. Numera ingår även trummisen Ben Wysocki och gitarristen Dave Welsh i The Fray, som bildades 2002. Bandets album "How to save a life" kommer ut i dagarna i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro