ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Grillexperten: "Skippa marinaden"

Emelie Nilsson · 7 Maj 2016
Uppdaterad 12 Jan 2017
Det finns bättre sätt att få till ett välgrillat kött än att marinera det, tycker Bo Masser på GillaGrilla.

Det finns bättre sätt att få till ett välgrillat kött än att marinera det, tycker Bo Masser på GillaGrilla. Foto: Saluhallen Slakteriet/TT Montage


Många väljer att lägga sitt kött eller sin fisk i marinad innan det är dags att lägga det på grillen. Helt fel, anser grillexperten.

klar

Artikellänk är kopierad

Att lägga sitt kött i marinad innan det ska grillas är vanligt. Men Bo Masser, grillexpert på GillaGrilla i Västerås, som håller kurser och evenemang för grillentusiaster, menar att det inte alls är det bästa sättet.– I marinad finns ofta något sött eller olja eller färska kryddor. Det bränner fast väldigt lätt och man får en bränd smak i stället så jag rekommenderar att först använda en tub med torkade kryddor eller bara salt och peppar och sedan pensla på en glace strax innan servering och sedan grilla kort på hög värme, säger Bo Masser.

► LÄS MER: Så blir vädret över långhelgen

klar

Artikellänk är kopierad

Emelie Nilsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro