ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gripande välspelat

CG Karlsson · 4 Apr 2013
Uppdaterad 4 Apr 2013
Gripande välspelat Eva Mendes rollfigur får oväntat ett barn med den hopplöst naive Luke, spelad av Ryan Gosling.

Gripande välspelat Eva Mendes rollfigur får oväntat ett barn med den hopplöst naive Luke, spelad av Ryan Gosling.


Välspelade The place beyond the pines” fängslar från början till slut, trots de dryga två timmarna. En av årets mest engagerade filmer med en fantastisk Ryan Gosling.

klar

Artikellänk är kopierad

Blue Valentine” – med Ryan Gosling och Michelle Williams – är i mitt tycke en av de sannaste, sorgligaste och bästa kärleksfilmer som gjorts på 2000-talet. Nu har regissören Derek Cianfrance återförenats med Gosling för ett ödesdrama i tre akter. I den första möter vi Goslings blonderade rollfigur Luke som uppträder i en spektakulär motorcykelshow på ett kringresande tivoli. Av en kvinna (Eva Mendes) får han veta att deras tillfälliga kärleksaffär året innan resulterat i en son. Fast besluten att inte upprepa sin egen frånvarande fars svek bestämmer sig Luke nu för att bidra till sonens försörjning, hoppar av tivolit och blir – mc-buren bankrånare. En tämligen nervös sådan, som kräks efter första rånet.

Mer än så är det bra om ni inte vet inför mötet med denna melodram som spänner över drygt 15 år och tar en del oväntade vägar under de 2 timmar och 20 minuter den pågår. Normalt en avskräckande speltid, om ni frågar mig, men till skillnad från andra lååångfilmer som ”The master”, ”Les Misérables” och ”Flight” fick den här mig aldrig att snegla på klockan.

Den hopplöst naive Luke påminner lite om Goslings figur i ”Blue Valentine” – men vänta er inte så värst många andra likheter mellan filmerna. Här tar Cianfrance ut svängarna mer, svulstar på rejält och gapar efter rätt mycket. Men trots excesserna har han mig i sitt grepp från start till mål. Det är nervigt, det är laddat och det är rejält välspelat. Bradley Cooper är utmärkt i rollen som en, från början, hyfsat reko polisrookie vars moraliska kompass blir allt svajigare när karriärmöjligheterna öppnar sig. Dane DeHaan och Emory Cohen är också övertygande som vilsna unga män i den dramatiska tredje akten. Sammantaget en av årets hittills mest engagerande filmer – om moral och arvet från fäder till söner. 

klar

Artikellänk är kopierad

CG Karlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro