ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gripen tio år efter mord på liten skönhetsprinsessa

Stockholm TT · 17 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

41-årige John Mark Karr greps efter en intensiv jakt i Thailand där han sökte lärarjobb. I ett uttalande efter gripandet uppgav han att flickan dog av en "olyckshändelse". -Jag älskade Jon Benet, sade Karr till journalister i Bangkok. Erkände Chefen för immigrationspolisen i Thailand hävdade att Karr erkänt att han dödade flickan av misstag. -De två gick ned i källaren, där han säger sig ha dödat henne oavsiktligt, uppgav generallöjtnant Suwat Thamrongsrisakul. Flickan hittades den 26 december 1996 sönderslagen och strypt i familjens källare. En besynnerlig lapp hade lämnats i trappan med meddelandet att Jon Benet kidnappats av en "liten utländsk fraktion" som ville ha 118 000 dollar i lösesumma.

Vid tidpunkten för brottet bodde Karr i Boulder, Colorado, där mordet begicks.

Från början misstänktes flickans föräldrar för mordet. Paret stämde till och med en före detta detektiv som, i en uppgörelse utanför rätten, fick betala dyrt för att ha anklagat föräldrarna i en bok.

Flickans mamma dog i juni i år av cancer. Kritiseras Mordet på Jon Benet satte fokus på skönhetstävlingar för små barn, som är populära i USA. Lilla, söta, blonda Jon Benet framträdde med trutande, målade läppar, juveler och vacker klänning framför kameran, imiterande en förförisk kvinna. Kritiker har jämfört tävlingarna med barnpornografi, som också är ett stort problem i Thailand där Karr hållit sig gömd.

Den federala amerikanska polisen FBI har tillsammans med lokala myndigheter varit honom på spåren i ett par månader, och hack i häl de tre senaste veckorna då han sökt jobb som engelska- och mattelärare i Bangkok.

Polisbefälet Thamrongsrisakul var upprörd efter gripandet. -Folk som han är farliga. Vi har brottslingar från hela världen som flyr från sina hemländer för att ta lärarjobb i Thailand, sade han.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro