ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gripna för helikopterrån förhörda

Metro.se · 28 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Förhör med de gripna som är anhållna misstänkta för helikopterrånet i Västberga har hållits, uppger Rikspolisstyrelsen (RPS).– Det har hållits ett antal förhör, säger Varg Gyllander, pressekreterare vid RPS.

I övrigt är polisen förtegna om uppgifter kring de anhållna. RPS vill inte avslöja hur många som har gripits, åldrar och om de kände varandra före rånet. De misstänks för grovt rån samt medhjälp till grovt rån.

- Nej, vi kommer inte att kommentera utredningsläget över huvud taget i dag.

Men enligt uppgifter har sex personer anhållits misstänka för det så kallade helikopterrånet, erfar DN på nätet.

Ytterligare fem personer som misstänks för inblandning i helikopterrånet har fått offentliga försvarare utsedda uppger Södertörns tingsrätt. Det innebär att sammanlagt sex personer har gripits misstänkta för inblandning.

Varför är polisen så förtegna?- Det pågår ett intensivt arbete för att försöka lösa det här och det gör vi bäst på det här sättet, säger Varg Gyllander.

Advokaten Leif Silbersky försvarar den gripne 34-åringen. På frågan hur hans klient mår svarar han:- Man mår aldrig bra när man blir gripen då man anser sig vara helt oskyldig.

Stämmer det att din klient har helikoptercertifikat?- Det vill jag inte kommentera.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro