ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gripna nyckelpersoner kan vara Anonymous fall

Karolina Skoglund · 22 Aug 2013
Uppdaterad 22 Aug 2013

Hackerkollektivet Anonymous har legat lågt på sistone. Enligt Huffington Post, som varit i kontakt med FBI, beror det på att delar av nätverket har gripits.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra året greps fem medlemmar av den inflytelserika hackerutbytesgruppen Lulz Security. Något som gjorde att man även kom åt gruppen Anonymous, som bland annat stängde ned riksdagens, regeringens och Riksbankens hemsida i Sverige i fjol. Det rapporterar Huffington Post

– Alla dessa killar var stora aktörer inom Anonymous-rörelsen och massor av människor såg dem bara på grund av vad de gjorde, säger Austin P. Berglas, som är verksam vid FBI:s internetsektion i New York till Huffington Post. 

Gripandet av personerna ska ha varit ett resultat av information från nyckelpersonen Hector Monsegur, vars alias är ”Sabu”. Efter att han gripits ska han ha samarbetat med FBI.

– Rörelsen är fortfarande där. De syns fortfarande på Twitter och publicerar saker, men man hör inte om killarna som gör de här stora grejerna. Och det händer inte eftersom de största aktörerna inte finns kvar, säger polisen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro