ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gripne Metro–kolumnistens hem vandaliserat och utsatt för inbrott

Anton Säll · 26 Apr 2016
Uppdaterad 26 Apr 2016
Det var här i semesterorten Kudsadasi som Ebro Umar greps av polis.

Det var här i semesterorten Kudsadasi som Ebro Umar greps av polis. Foto: Google Maps/Metro NL


Metrokolumnisten greps i Turkiet efter att ha skrivit kritiska twitterinlägg om Turkiets president Erdogan. Nu har hennes hem vandaliserats. På väggen hade någon skrivit Hora”.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i lördags som Metro Nederländernas kolumnist Ebro Umar greps i sitt turkiska semesterhem. Efter att ha skrivit kritiskt om den turkiska presidenten Erdogan på twitter greps hon av polisen.

Nu har hennes hem i Amsterdam vandaliserats. 

På väggen har inbrottstjuvarna skrivit ”Hora”. 

”Det händer så mycket i mitt liv, men jag sitter fast i Turkiet. Jag får inte lämna landet. Min granne i Amsterdam ringde och gav mig de dåliga nyheterna imorse. Mitt hus har fått besök av inbrottstjuvar. Dörren var förstörd och allt är i en enda stor röra. De stal min dator”, säger hon i ett uttalande till Metro Nederländerna. 

►LÄS MER: Metro-journalist kritiserade Erdogan – greps av polis.

Som Metro tidigare skrivit har Ebro Umar flera gånger skarpt kritiserat både islam och den turkiska regeringen, något som inte har uppskattats av den turkiska regimen.

Kolumnisten släpptes av turkiska myndigheter på söndagen och säger sig ha blivit behandlad väl. Men hon är likväl försatt med reseförbud och får inte lämna landet. 

Nu måste hon bevisa för turkiska myndigheter att hon lever och arbetar i Nederländerna. 

►LÄS MER: 2 000 rättsfall om skymf mot Erdogan.

I dagens Metro Nedeländerna hade Ebro Umar en ny kolumn där hon beskriver händelserna. Hon kritiserar återigen regeringen i Turkiet men passar på att tacka alla hennes närmaste för stödet hon har fått.

”Tack till vänner, familj och kollegor", skriver hon i kolumnen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Säll
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro