ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gripne nazisten var hans närmaste man

Daniel Olsson · 22 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mångmiljonären Carl Lundström.
Mångmiljonären Carl Lundström.Foto: Daniel Olsson/Expo

En av de ledande nazister som anhållits för väpnat rån mot en avhoppare i Bohuslän är den ökände mångmiljonären Carl Lundströms närmaste man.Den 30-årige Alingsåsbon är vd i ett nystartat bolag där Carl Lundström är styrelseordförande.– Jag blandar inte ihop politik och affärsverksamhet, säger mångmiljonären som är arvtagare till Wasabröd-imperiet och nyligen åtalades i härvan kring fildelarnätverket Pirate Bay.

Han kände till 30-åringens engagemang i nazistorganisationen Nordiska förbundet, men beskriver det inträffade som en överraskning.– Jag fick höra det i går [läs: i förrgår] av hans fru. De har uppenbarligen varit inne i den här mannens bostad, säger Carl Lundström.

Det är inte första gången Carl Lundström  kopplas samman med högerextrema organisationer. Han har tidigare skänkt pengar till högerextrema partier och var under 80-talet medlem i den rasistiska kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt. Själv har han förnekat samröre och förklarat att han bara är kritiker till den svenska invandringspolitiken.

Vid ett styrelsemöte i går förmiddag beslutades att den anhållne 30-åringen får sparken.– Jag erbjöd Erik jobbet som vd för en halvtimme sedan, säger Carl Lundström innan han lämnar över mobiltelefonen till nytillträdde Erik Hultén.– Vi diskuterar inte politik i företaget, nu får vi kämpa vidare, säger Hultén.

Den 30-årige alingsåsbon har varit huvudtalare på en rad nazistiska demonstrationer och möten under de senaste åren."

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro